Tēva darbs.
Tēva darbs.
Arvīds Stepe pie stūres smagā mašīnā Britu militāro vienību 323. „melno” transporta vienībā Bochumā. Šis vienības sakarā ar melni nokrāsotām formām tika sauktas par „melniem”.
ID numurs:
3917
Nosaukums:
Tēva darbs.
Avots:
Ināra Apine (dz. Stepe)
Vieta:
Bokhoma (Bockhom-Friesland)
Zona:
Angļu zona
Datums:
1947. gadā.
Cilvēki fotogrâfija:
Arvīds Stepe.
Apraksts:
Vīrietis formas rērpā smagā mašīnā.
Stāsts:
Arvīds Stepe pie stūres smagā mašīnā Britu militāro vienību 323. „melno” transporta vienībā Bochumā. Šis vienības sakarā ar melni nokrāsotām formām tika sauktas par „melniem”.
Avota DP vēsture :
Es Ināra Apinis (dz. Stepe) biju par mazu lai daudz ko atcerētos par mūsu ģimenes bēgļu gaitām, bet manam papam bija ļoti labas piezīmes un tāpēc varu atreferēt mūsu gaitas sākot ar izbraukšanu no Latvijas līdz nonākšanai Amerikā. 1944. gada rudenī Stepes ģimene (paps Arvīds, mamma Agnese, es un vecā māte Emma Paulīna Stepis) kopā ar Latvijas Piensaimnieku centrālo savienību izbraucam no Liepājas ar kuģi uz Vāciju nonākot Gotenhafenā. 1945. gada februārī Piensaimnieku savienību pārvietoja ar vilcienu uz Šlezvigu netālu no Dānijas robežas. Stepes ģimene tika nometināta privātā vācu mājā Busdorfā, dienvidos no Šlezvigas pilsētas centra, kur mēs sagaidījām kaŗa beigas un dzīvojām kamēr tikām pārcelti uz DP nometni Gotorfas pilī, Šlēzvigā. Tā kā Šlezvigas pilsētā nometa tikai divas mazas bumbas pie stacijas, tad pils bija labā stāvoklī, izņemot vairākām ģimenēm bija jādzīvo kopā lielajās istabās. No sākuma tēvs strādāja nometnes pārvaldē. Nodibinoties „melno” vienībām, tēvs bija 323. transporta vienības rotas komandiera palīgs. Māte sāka strādāt kā skolotāja nometnes skolā un to turpināja visās nometnēs, kur mēs dzīvojām, ieskaitot Neištates apvienotā ģimnāzijā. 1948. gada Šlezvigas nometni pārcēla uz Eitīni, kur mēs nodzīvojām īsu laiku, jo 1949. gada sākumā mēs nonācām Neištates DP nometnē. 1950. gada jūlijā devāmies uz Ventorfas caurbraukšanas nometni un tālāk uz Gronas izceļošanas centru pie Brēmenhafenas. 1950. gada 23. augustā caur Òujorku nonācām Detroitā, kur man piedzima māsa Baiba un mēs uzaugam un izglītojāmies.
Fotogrâfiju autors:
Fotogrāfiju izmērs:
750 x 530 pixels, 64 KB
Other photos from the donor:
Donora bildes
Līdzīgas bildes
Pie tēva kapa.
Foto pie tēva smagās mašīnas
Pabeigts darbs.
Labais darbs.
Labais darbs.